Uitnodiging werkvergadering: Impact van de nieuwe wet consumentenschulden voor ondernemingen en invorderaars. 24/11/2023

Schrijf hier in!

Uitnodiging werkvergadering: Impact van de nieuwe wet consumentenschulden voor ondernemingen en invorderaars.

Op 1 september trad het nieuw boek XIX Wetboek Economisch Recht in werking, dat een hele set regels invoert voor ondernemingen dus ook voor vrije beroepers, in het kader van invordering van consumentenschulden. Niet alleen moeten alle contracten en algemene voorwaarden in B2C relaties worden aangepast, bovendien moet bij de invordering van schulden een strikt wettelijk kader worden gevolgd. De nieuwe wetgeving heeft dan ook een verregaande impact, niet alleen voor ondernemingen in het algemeen, maar zeker en vooral voor incassokantoren, gerechtsdeurwaarders en advocatenkantoren die zich blootstellen aan forse potentiële boetes indien de regels niet nauwgezet worden gevolgd en die in theorie tot maar liefst 4% van de jaaromzet kunnen bedragen.   Spreker: Alexander Wynter – advocaat-vennoot van Flex Advocaten (Hamme – Aalst) waar hij zich toelegt op ondernemingsrecht in het algemeen en aandelenoverdrachten, verbintenissenrecht en incasso in het bijzonder. Onderwerp: De impact van de nieuwe wet consumentenschulden voor ondernemingen en invorderaars.  

Inschrijving (administratief):

Inschrijven voor de werkvergadering is voortaan enkel mogelijk onderstaand formulier : 

en is evenwel pas definitief na ontvangst van de betaling.

Inschrijving (betaling):

Deelname in de kosten: 85 € per persoon all- in. Dank om over te schrijven, ten laatste vier werkdagen voor de geplande activiteit, op rekening van onze vereniging: IBAN: BE50 2930 5176 5218. Bij de betaling graag vermelding van de naam/namen van de personen die inschrijven om misverstanden te vermijden. Indien u door onvoorziene omstandigheden echt niet aanwezig kan zijn, dan moet u dit via mail minstens vier werkdagen op voorhand (ten laatste op maandag) meedelen (leen.deboitselier@moore.be) Alleen dan zal het bedrag van de inschrijving worden terugbetaald. 

Programma:

  • Ontvangst werkvergadering met aperitief: 11.45 uur.
  • Start voordracht: 12.30 uur STIPT (gevolgd door een werklunch met debat).
  • Einde werkvergadering: ± 14.30 uur
Voor de advocaten is er een erkenning voor 2 juridische opleidingspunten in aanvraag.  

Plaats en locatie:

De volgende werkvergadering gaat door op 24 november 2023 zoals steeds in het kasteel van Saffelaere, Kerkstraat 37 te 9080 Lochristi (www.kasteelvansaffelaere.com). Wij nodigen u graag uit op deze bijeenkomst, die ons andermaal de kans zal geven elkaar in aangename omstandigheden te ontmoeten..

 

Wij zullen u graag verwelkomen.   Namens de Raad van Bestuur Martine Verkest Voorzitter – advocaat Tom De Smet Secretaris – advocaat Johan De Doncker Past voorzitter – notaris Peter Verschelden past voorzitter- penningmeester bedrijfsrevisor Bruno Aertssen Gerechtsdeurwaarder Marcel Verschelden Erevoorzitter

All rechten voorbehouden ©IVJEB  2024 | Site design en development : Nonius Grafisch  © 2023